رزرو تالار

همه کسانی که تو کشورهای اسلامی عمر کرده اند، با تابو بودن پوشش طلا بخاطر مردان آشنایی دارند. داخل این مقاله، نیت داریم ضمن بررسی واقعیت این موضوع، ادعاهای مرتبط با مضرات طلا برای مصونیت و باروری در مردان را بررسی کنیم.

مطابق با صفحه استفتائات وب سایت دفتر حفظ و ترویج آثار حضرت آیت الله خامنه ای، هرگونه پوشش طلا، اعم از طلای زرد و سفید، بوسیله هر شکلی مثل انگشتر، برای مردان حرام است. البته درون همین صفحه ذکر شده است که گذاشتن روکش طلا روی دهان محظور ندارد؛ اما پوشیدن دندان های جلو با طلای زرد اگر بوسیله منظور زینت باشد، خالی از اشکال نیست. البته در جای دیگری در همین وب سایت ذکر شده است که ملاک حرام بودن طلا بخاطر مردان صدق چراغانی محو.

همان طورکه دیدید، مطابق با احکامی اسلامی، استعمال از پوشش زر به هر نحوی برای مردان حرام است. با اینکه مطابق با برخی گفته ها، احکام دینی مطلق هستند و به اثبات علمی نیازی ندارند، همواره مفرط از دانشمندان بوسیله متعاقب یافتن توجیهات علمی برای احکام دینی بوده اند.

درباره جریان تابو بودن طلا برای مردان نیز، بخاطر تفسیر علمی این مسئله تلاش های زیاد و دعوی شده که یکی از دلایل این حکم، خطر پوشش طلا بخاطر حاصلخیزی مردان است. ادعاهایی نیز مبنی بر اثر نامطلوب طلا روی دیگر جنبه های سلامتی مردان نیر مطرح شده؛ ولی عقیده یکسره به خشکی امدن این است که برهان واقعی این فقره نقش طلا در کاهش گمان حاصلخیزی مردان است.

اشاره به این نکته ضروری است که هیچ یک از منابع رسمی فقهی درباره دلایل علمی این حکم اظهارنظر نکرده اند و تمامی صفحات وب که به این موضوع رمز کرده و از مضرات گسترده ی زر بخاطر اشتی مردان گفته اند، مرجعی رسمی و شریف برای ادعاهای خویشتن مطرح نکرده اند. کافی است به زبان فارسی جست وجوی ساده اینترنتی کنید و ببینید که وب سایت های بسیاری چنین ادعاهایی را بدون داشتن مرجع مطرح می کنند.

جالب است که اگر بوسیله زبان انگلیسی بی آرامی جست وجو کنید، تنها نتایجی که گوگل ارائه می دهد، چندین مقاله چاپ شده ی ژورنال های ایرانی است که نقش طلا در ناباروری مردان را تجسس کرده اند. آیا این استیناف ها بوسیله نتایج روشنی درباره اثر نامطلوب طلا روی باروری مردان روان اند؟ آیا روش شناختی استفاده شده در این مطالعات از دیدگاه فلسفه ی بصیرت عفیف است؟ آیا باید به این نتایج اطمینان کرد؟ آیا ژورنال هایی که این مقاله ها را چاپ کرده اند، ایستگاه معتبری در میان ژورنال های علمی در دنیا دارند؟ در مقاله ی پیش رو، به تمامی این پرسش ها پاسخ خواهیم داد؛ اما پیش ازآن، بد نیست کمی درباره طلا و اثرهای آن روی صلح و صفا گفتگو کنیم.آیا عنصر طلا ارتباطی با مصونیت آدم دارد؟

در تجسس ای که انجام دادیم، جست وجو تو گیرایی داده ی گوگل اسکولار و خیز وجوی بخشی تخصصی تر در شان داده ی زیست پزشکی PubMed با کلیدواژه های Health و Gold به خراج درخورتوجهی ختم نمی شود. البته ممکن است مقاله هایی درباره نقش طلا روی جنبه های مختلف مرتبط با اشتی انسان موجود باشد؛ اما فقدان نتایج چشمگیر با کلیدواژه های مهمی که تو این جست وجو انجام شد، می تواند علامت دهنده ی شکوه نداشتن مطالعه رابطه ی بین عنصر طلا و سلامت آدم باشد.

اگر با سیستم های آکادمیک آشنا باشید، قطعا می دانید که هر استیناف علمی نیازمند بودجه ای است که معمولا مراکز پژوهشی و دانشگاه ها یا حامیان مالی دیگر آن را تأمین می کنند. با این حال، هیچ پژوهشگری عاری داشتن طرح پیشنهادی قوی نمی تواند بودجه ای برای ادا کار تحقیقاتی اش دریافت درنگ. بی نهایت متغیر در دنیای پیرامون ما حیات دارد که بعضی از آن ها با همدیگر ارتباطی پرعضله دارند و ارتباط بعضی دیگر باهم درخور توجه نیست.

یکی از اهداف ارتکاب مطالعات علمی یافتن رابطه ی بین متغیرهای مختلف است؛ اما ویژه بودجه به پژوهشی برای یافتن بستگی بین دو متغیر، بوسیله ارائه طرح پیشنهادی با استدلال ها و فرضیه هایی قوی منوط است. بوسیله طور مثال، این طور حلق که پژوهشگر بدون دلیل مطالعه بین دو متحرک بر روی اب کاملا بی ربط شهید اصل کبالت و طعم جزیی چشم مردم را شروع کند و منابع مالی بسیاری در این متد بوسیله هدر دهد؛ بلکه او باید فرضیه ای قوی برای امکان ارتباط این دو جابجا شده در قالب طرحی پیشنهادی بوسیله دانشگاه و پژوهشگاه یا هر حامی مالی دیگری عرضه دهد.

می توان این طور نتیجه گرفت که یا وفاق ای قوی بین سلامت انسان و عنصر طلا برقرار تراشیدن که تاکنون مطالعات درخورتوجهی درون این زمینه انجام نشده خواه ناچیز پژوهشگری به مطالعه در این زمینه علاقه داشته است. باتوجه به اهمیت عنصر زر از دیرباز تو مطالعات علمی، مورد اول محتمل تر بوسیله دیدن می رسد.اختصاص بودجه به پژوهش داخل جهیز های آکادمیک نیازمند نمایش فرضیات زورمند است

درادامه با کلیدواژه های Gold و Skin در سرویس گوگل اسکولار و موجودی داده PubMed به جست وجوی خود دنباله دادیم. داخل وارسی ای که در سال ۱۹۶۷ Simon منتشر کرد، اثرهای رادون موجود در جواهرات طلا روی پوست و رابطه آن با حساسیت های پوستی تجسس شده است. Simon نتیجه اندوهناک است که مقادیر بسیار کمینه عنصر پرتوزای رادون تو تعدادی از جواهرات طلا می تواند علت التهاب غشا شود؛ بنابراین، پیش از عرضه آلیاژهای طلا بوسیله بازار، باید این آلیاژها ازنظر وجود اصل رادون مطالعه شوند. توجه کنید که عناصر پرتوزا مثل رادون می توانند درون انواع سرطان و ناهنجاری های مادرزادی به دلیل جهش در اسپرم ها و تخمک های والدین و حتی ناباروری دخیل باشند.

درون بررسی ای که در سال ۱۹۸۵ منتشر شد، Rapson جای پا تماس پوست با طلا و آلیاژهای زر را وارسی کرد. درون این مقاله، بیان شده است که با وجود نقش نمک های زر مانند طلا (III) کلراید تو مصیبت پوستی درماتیت، شواهد چندانی بخاطر نقش طلای فلزی خواه آلیاژی که در جواهرات کاربرد می شود، داخل التهاب و حساسیت پوست وجود ندارد و زر از دیرباز به نشانی ماده غیرحساسیت زا و ایمن برای پوست و مخاط دهان مطرح بوده است. به گفته Rapson، افراد زیادی از دهان های دارای روکش طلا استفاده کرده اند؛ ولی تا آن زمان گزارشی مبنی پهلو واکنش بدن به این موارد استعمال طلا مطرح نشده است. او رمز می کند در بعضی مقاله ها حساسیت هایی به زر مشاهده شده است؛ ولی چنین مواردی بیش نادر بوده اند.

Rapson درادامه مقاله اش دلایل بی توجهی به موارد نادر دریافتن به طلا را این گونه مطرح می بطی ء:احتمال اینکه این طور حساسیت هایی به دلیل طلا درون حالت فلزی خلق شده باشند، بسیار متباعد است. بااین حال، این امکان بود دارد که آمینواسیدهای موجود در عرق طلای فلزی را حل و امکان جذب آن به درون پوست خواه عبور آن از پوست را فراهم بطی ء. البته این گمان در تجسس ی ارتکاب شده در سال ۱۹۹۸ رد شد.این امکان نیز وجود دارد که طلا از خون وارد پوست شود و دریافتن هایی ایجاد کند. برای مثال در یکی از روش های درمان بیماری روماتوئید، از طلا استفاده و یون های طلا در جریان خود آزاد می شود. بعدها و در سال ۱۹۹۷، Choy و همکاران مدال دادند که التهاب پوست به برهان علاج روماتوئید با نمک های طلا بوسیله دلیل وجود نیکل در این داروهای تزریقی روماتوئید است.این امکان نیز وجود دارد که فلزات دیگر همراه با طلا سبب نفوذ های حساسیتی در افراد نادری شود که به طلا دریافتن نشان داده اند . بخاطر مثال، نیکل موجود در طلای سفید می تواند عامل حساسیت زا باشد.  

Rapson در اختتام حاصل گیری می بطی ء که طلا را باید به عنوان فلز کاملا ایمن برای پوست تو نظر گرفت. وی بیان می کند تا زمان انتشار مطالعه اش درون سال ۱۹۸۵، گزارش ها درباره اثرهای نامطلوب طلا روی سلامتی بسیار معدود بوده اند.      

در مقاله ای دیگر که Capsi و همکاران در سال ۱۹۸۹ منتشر کردند، به شلوغی طلا تو پوست و اثرهای جانبی و سمی بودن طلا به ظهر تداوی روماتوئید با تزریق زر اشاره شده است. در این روش، زر مستقیما درون خود تزریق می شود؛ بااین حال، همان طورکه گفته شد، طلایی که بوسیله عنوان جواهرات استفاده می شود، فاقد نمک های طلا است. همچنین، در این مقاله هرگز به سمی بودن زر روی جهیز تولیدمثلی اشاره ای نشده است.

در مطالعه ای دیگر که Goldermann و همکاران روی درمان روماتوئید با طلا منتشر کردند، نشان داده شده است که در ۳۰ درصد از بیماران سلول های امنیت T حساس و سبب واکنش های زنهار نامطلوبی می شوند. Suzuki داخل تجسس ای که درون سال ۱۹۹۸ منتشر کرد، با استعمال از میکروسکوپی الکترونی و میکروآنالیز اشعه ی ایکس نشان انصاف جواهرات زر که با ساختن سوراخ هایی روی بدن قرین سوراخ کردن لاله گوش برای نصب گوشواره استعمال می شوند، می توانند با بی تابی و درماتیت نتیجه از عناصر طلا و نیکل مرتبط باشند. 

از مجموعه مطالعات مذکور می توان این گونه استادی کرد که طلا در حالت فلزی نمی تواند تهدید چندانی برای پوست باشد و درک های پوستی ایجاد کند. بااین حال، نمک های طلا می توانند چنین اثرهایی روی پوست داشته باشند. همچنین، عناصر دیگر موجود در آلیاژهای طلا که بوسیله عنوان جواهرات استفاده می شوند، می توانند با داشتن عناصری مثل نیکل و رادون مشکلاتی پوستی خلق کردن کنند. البته رادون با توجه بوسیله تاثیر رادیواکتیوته می تواند مشکلاتی فراتر مثل سرطان خواه ناباروری خلق کردن کند؛ اما این اصل بوسیله ندرت در آلیاژهای عادی طلا یافت می شود. نیکل موجود در جواهرات طلا نیز درصورتی می تواند خوف غشا را انگیزه شود که ازطریق جراحت ها خواه به قیافه تزریقی وارد جریان خون شود. تو تمامی مطالعات مذکور نیز مباحثه جنسیت به هیچ عنوان مطرح نبوده است.

به طورکلی، می قابلیت گفت که جواهر طلا اثرهای درخورملاحظه ای روی سلامت پوست اکثر افراد جامعه، نه در مردان و خیر در نسوان نمی گذارند؛ ولی عناصر موجود تو آن ها می توانند وارد غشا شوند، از غشا گذر کنند، وارد سیلان خون شوند و خویشتن را به دیگر نقاط بدن برسانند؛ اما تو مقادیر زیاد اندک.

ما جست وجوی خود را با کلیدواژه های Gold و Toxicity (به ذهنی سمی وجود داشتن) امتداد دادیم و تنها نتایجی که به دست آمد، درباره بعضی اثرهای داروهای حاوی زر مثلا داروی روماتوئید حیات و در هیچ مقاله ای سمی وجود داشتن جواهرات طلا بررسی نشد. نبض وجوی کلیدواژه ی Gold Jewelry درون وب سایت PubMed بوسیله نتایج جالبی منتهی شد. درون سال ۱۹۹۸، Liden و همکاران مقاله ای درباره آزادشدن فلزات از جواهرات مختلف طلا منتشر کردند. آن ها این جواهرات را یک تا سه هفته در عرق تقلبی قرار دادند و با شیوه های شیمی تجزیه مثل ICP و AA متوجه شدند که هیچگاه زرین در عرق ساختگی آزاد نشده است. آن ها مولود گرفتند که تماس پوست با فلزات حاوی طلا مثل جواهر بوسیله احتمال متجاوز بیش نمی تواند علت آلرژی یا درماتیت داخل پوست شود و درک بوسیله طلا درون Patch-test سدیم تیوسولفات نمی تواند دلیلی بر سمی بودن جواهرات طلا باشد.بوسیله دیدن نمی رسد استفاده از جواهر زر سبب نفوذ زر به لباس یونی خواه عنصری درون سیلان خون شودآیا طلا می تواند جهت ناباروری تو مردان شود؟

تا اینجا نتیجه گرفته شد که کاربرد از جواهرات طلا نمی تواند سبب نفوذ مقادیر چشمگیری از طلا بوسیله بدن شود و تنها تزریق مستقیم طلا به گردش خون امکان پذیر است در چندی افراد با واکنش های حساسیتی همراه باشد. برای معاینه اثر طلا روی سیستم تولید مثلی و باروری، خیز وجو با کلیدواژه های Gold و Reproductive هم تو گوگل اسکولار و غم درون PubMed انجام شد که تنها حاصل درخورتوجه یک مقاله فارسی منتشرشده در مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران است. در این مقاله مروری، حاجی فقها و همکاران معلول طلا روی باروری مردان را بررسی کردند.

حاجی فقها و همکاران ضربان وجوی خود را در پایگاه های داده برای یافتن نتایج مرتبط با اثر طلا بر فیزیولوژی تناسلی مردان بین سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ در موجودی های داده علمی عفیف انجام دادند و بوسیله این نتیجه رسیدند که بها طلای موجود در نقد شو نقد شو مردان با توانایی حاصلخیزی آن ها رابطه دارد؛ اما به دلیل اینکه مطالعات علمی اندکی درون این زمینه انجام شده است، نمی استعداد اثری مثبت یا سلبی به وجود طلا در مایع منی مردان نسبت رحم.

حاجی فقها و همکاران در مقاله خویشتن بوسیله مطالعاتی رجوع می کنند که نشان داده اند وجود طلا داخل منی می تواند باعث اثرهای نامطلوبی روی باروری مثل کاهش تحرک اسپرم ها شود. در همین مقاله، بوسیله مطالعاتی اندوه رمز می شود که مدال داده اند نه عزب طلا اثری منفی روی باروری مردان نمی گذارد؛ بلکه حضور طلا در ابگونه می تواند موجب تکثیر تولید اسپرم شود. بوسیله طورکلی، وارسی حاجی فقها و همکاران علامت دهنده متناقض بودن نتایج بوسیله دست آمده در این زمینه است و خودِ آن ها به این موضوع اذعان می کنند؛ اما بوسیله نعوظ شگفتی انگیزی درون انتهای مقاله این گونه استدلال می شود که چون مطابق با دین طلا برای مرد حرام است؛ بنابراین، اثرهای سلبی طلا کنار حاصلخیزی مردان بوسیله اثرهای مثبت آن می چربد.

واضح است که منابع دینی بوسیله هیچ وجه نمی توانند نسب مناسبی بخاطر ارجاع در مقاله های علمی باشند؛ زیرا علم و الهیات همان طور که فیلسوف شهیر، برتراند راسل، در تاریخچه «تاریخ فلسفه غرب» اقرار می کند، دو مرزوبوم ی کاملا بی ارتباط هستند. «الهیات» عبارت است از فکر کردن درباره موضوعاتی که تاکنون خرد جدی درباره آن ها ساده نشده و به دلایل نقلی قرین عادات و وحی و اشراق وابسته است و به طورکلی می توان هر عقیده جزمی را مرتبط با الهیات دانست. درمقابل، «علم» به دلایل عقلی و مشاهده و تجربه موقوف است و هرگونه دانش قطعی را بینش می نامند.

نفاق دیگر معرفت و الهیات از دیدگاه راسل این است: «علم آنچه را می توانیم بدانیم بوسیله ما می گوید؛ ولی باید توجه کنید که این چیزها درون برابر چیزهایی که بصیرت نمی تواند به ما بگوید، بیش ناچیز هستند. درمقابل، الهیات این عقیده جزمی را به ما تحمیل می کند که بصیرت ما ناظر بوسیله اموری است که از آن امور درحقیقت چیزی به جز بی دانشی نداریم.» (برگرفته از کتاب «کتاب فلسفه غرب» جای پا برتراند راسل، برگردان نجف دریابندری، انتشارات باهم اتحاد کردن سهامی کتاب های جیبی).   

روش فرمان خرد پیاده شدن تجربه و آزمایش استوار است؛ درحالی که این طور چیزی در دین مشاهده نمی شود؛ بنابراین، در مقاله های علمی صرفا باید به مطالعات علمی ارجاع داده شود تا صحت نتایج آن ها مطالعه شود که از متد های تجربی استفاده کرده اند و آزمایش های آن ها تکرارپذیر است. ارجاع بوسیله کیش در مقاله علمی مربوط به طبقه کارگر و زحمتکش کاملا غیرحرفه ای و غیرآکادمیک و غیرعلمی است و در کمال تأسف، چنین مقاله ای در مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران چاپ شده است.روش حکم علمی برخلاف قرض بر تجربه و آزمایش استوار است؛ بنابراین، واگذاری به مراجع دینی درون مقاله های علمی کاری غیرحرفه ای است 

درون مقاله دیگری که داخل سال ۲۰۱۵ تو روزنامه «سلامت، معنویت و اخلاق اسلامی» طبع دانشگاه علوم پزشکی قم منتشر شد، خادم و رضایی و ابوالفضلی اثر حزن نمونه های نقد شو مردان سالم با نانوذرات طلا رو تحرک اسپرم ها تجسس و روبرو کردند که نانوذرات زر می توانند ضمن تاثیر به اسپرم ها، روی تحرک آن ها اثرهای سلبی بگذارند. بااین حال، بوسیله دلایل زیر به هیچ عنوان نمی توان این بررسی را حتی به عنوان دلیلی خشنود کننده بخاطر مطالعه بیشتر اثر زر روی مصونیت مردان در نظر گرفت:نانوذرات طلا (GNPs) خواص فیزیکی و کیمیایی کاملا متفاوتی با طلای آلیاژی دارند که در جواهرات استفاده می شود. این نانوذرات با وضع های خاصی بوسیله صورت آزمایشگاهی تولید می شوند و به هیچ اسکناس نمی توان آن ها را به عنوان معادلی برای طلای آلیاژی داخل نظر گرفت.هیچ کس جواهرات طلا را داخل بیضه های خودش استفاده و اسپرم های خودش را با زر تیمار نمی کند. همان طور که مطالعات پیشین نشان داده اند، گمان و نمونه نفوذ یون های زر که خواص آن ها کاملا با نانوذرات طلا متفاوت است، درون سوگ خون بیش کم است.نامه ای که این مقاله درون آن چاپ شده است، نمایه سیویلیکا ندارد؛ بنابراین، مقاله های آن تا اینکه در رتبه بندی دانشگاه ها و مراکز علمی ایران در پایگاه رتبه بندی دانشگاه های ایران نیز لحاظ نمی شود. البته این نامه در فهرست مجلات معتبر وزارت بهداشت، علاج و آموزش پزشکی راحتی دارد؛ ولی در سطح بین المللی چندان محترم زدودن.خراج گیری

در این مقاله مروری، مطالعات ادا شده روی اثر زر بر سلامت مردان را مرور کردیم. مطالعات بیش کمی در این باره عمل شده است که خودش می تواند نشانه ای پیاده شدن بی خطر وجود داشتن طلا برای سلامت مردان باشد. درون اندک مطالعات ایفا شده، مدال داده شده است که زر عموما بخاطر اغلب افراد، چه مرد و چه زن، بی ریسک است و استعمال از جواهرات طلا جهت ورود زر به صورت یون یا عنصری درون تفرج خون نمی شود؛ ازاین رو، نمی تواند به بخش های مختلف بدن، ازجمله دستگاه تولیدمثلی برسد.

البته مطالعه مروری داخلی دیگری همچنین اثر طلا روی سلامت و توانایی باروری مردان را بررسی کرده و درنهایت، به این نتیجه رسیده که نتایج موجود بسیار متناقض است و نمی تواند گویای اثر منفی طلا روی سلامت خواه باروری مردان باشد. در تجسس تویی دیگر نیز روش شناختی کاملا اشتباهی برای بررسی اثر زر روی باروری مردان اجرا شده و در آن به جای طلای آلیاژی از نانوذرات زر استفاده شده است که خواص کاملا متفاوتی با طلای آلیاژی دارند. البته هیچ کدام از این دو مقاله در مجل های محترم بین المللی چاپ نشده اند . به غیر از این مقاله ها، مطالعه مهم دیگری درباره اثر طلا روی سلامت و باروری مردان یافت نشد.

درپایان، باید به این نکته توجه کنیم که فقدان نتایج علمی معتبر درباره اثرهای نامطلوب زر روی بدن مردان و حاصلخیزی آن ها نمی تواند به این ذهنی باشد که این ادعا کاملا نادرست است. بصیرت همواره بر محور وسواس استوار است و داخل علم، هرگز نمی توان با قطعیت چیزی را رگه کرد و این حدس بود دارد که درون آینده مطالعات علمی این طور ادعایی را منشور کنند؛ هر چند تصدیق آن ها همچنین نمی تواند دلیلی اکید بر صحت اثرهای نامطلوب زر روی سلامت و باروری مردان باشد. البته ما انسان ها همواره زندگی خویشتن را پیاده شدن پایه آخرین معلومات علمی موجود بنا کرده ایم و می کنیم و خواهیم کرد؛ اما خیلی ها وقتی از اعتقادات صحبت می شود، دانش را به کلی فراموش می کنند.

حوزه های دین و علم کاملا از همدیگر جدا هستند و گونه فلسفه بینش و روش الهیات را نباید و نمی قابلیت با همدیگر مقایسه کرد. نه دین برای اثبات خود نیازی بوسیله بینش دارد و نه خرد برای از کار افتادن خود نیازی به دین؛ بنابراین بوسیله عقیده نویسنده، تلاش برای تفسیر علمی مسائل دینی کاری بی دلیل و مزخرف است و حتی چنانچه به نتایج خاصی هم منجر شود، هرگز نمی استعداد از آن نتایج بوسیله عنوان مستنداتی بخاطر مُهر تأیید کوفتن خواه رگه کردن کیش و احکام آن کاربرد کرد. داخل مقابل، انتقال اعطا کردن به منابع دینی داخل مقاله های علمی نیز با فلسفه علم در تناقض است.    بیشتر بخوانید:همگی گیری ویروس کرونا در ایران از نگاه آمار و ارقام [بوسیله روزرسانی: ۵ آبان ۹۹]احتمال مسری نوعی مصیبت پریونی تخریب کننده ی عدد در ژاپنتنهایی و تنهایی چگونه به خشکی امدن تسلط های اجتماعی تأثیر می گذاردفعالیت چه مشاغلی از امروز داخل تهران ممنوع است؟ترسناک ترین آسایشگاه های مسئله صد نوزدهم (بخش دوم)
  • ۹۹/۰۸/۰۶

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی